Tekstiililattiat Kalevi Sääski Oy

Katse lattiassa jo 50 vuotta
Yrityksemme perustettiin vuonna 1971 ja nykyinen yrittäjä Sirpa Sääski-Rintamäki on lattia-alan veteraani jo kolmannessa polvessa. Tekstiililattiat Kalevi Sääski Oy on tunnettu ammattitaitoisesta henkilöstöstään ja tinkimättömistä periaatteistaan: Lattia on meille ykkönen, aina. Tänään yritys työllistää 14 henkeä ja ympärillemme on vuosien saatossa valikoitunut alan valioista koostuva yhteistyöverkosto. Korkalaatuinen palvelu, tinkimätön asenne ja käsityöperinteen kunnioitus ovat tuoneet meidät tähän – ja vievät meidät vielä pitkälle.

Yrityksen historia

Katse lattiassa jo kolmannessa polvessa. Kalevi Sääski perusti yrityksen 1971. Tekstiililattiat olivat 60- ja 70-luvuilla muodissa ja hyvin yleisiä ja arvostettuja lattioiden päällysteitä. Sieltä johtaa yrityksen kutsumanimi Tekstiililattiat.

Vuonna 1987 yritys muutettiin osakeyhtiöksi ja vuonna 2008 nykyinen yrittäjä, Sirpa Sääski-Rintamäki, lattia-alan ammattilainen jo kolmannessa polvessa, nousi yrityksen johtoon Kalevi Sääsken jäädessä johtamaan puhetta hallitukseen. Silti hän oli vielä pitkään intensiivisesti mukana käytännön toiminnassa.

Viimeisin sukupolvenvaihdos tapahtui vuonna 2015, kun Sirpa Sääski-Rintamäki osti yrityksen isältään yhdessä siskonsa kanssa. Sääski-Rintamäen aikana yritys on kasvanut voimakkaasti, mm. liikevaihto on tuplaantunut, henkilöstö kasvanut ja yrityksen tunnettuus on kasvanut melkoisesti.

Eduskuntatalo

Eduskuntatalon remontti oli meille kunniakas toimeksianto, viimeisin remontti valmistui vuonna 2017 ja se oli meille tärkeä taidonnäyte, jossa ”historia toisti itseään”.

Remontissa lähes kaikki lattiapinnat uusittiin ja muun muassa tekstiililattiat purettiin ja asennettiin pingoitusmenetelmällä uudet, alkuperäisien kuosien mukaiset kudotut villamatot.

Lattian- ja seinänpäällysteliitto palkitsikin yrityksemme Eduskuntatalon lattianpäällystystöistä ”Vuoden lattia 2017” -palkinnolla.

”Yksi valintaan vaikuttanut tekijä oli varmaankin se, että teimme töitä
niin monilla eri materiaaleilla ja tekniikoilla.”
Sirpa Sääski-Rintamäki